Chef önskar välkommen
Chef önskar välkommen

Vi har hört det förut – gig-economy. Allt från marknadsrelaterade uppdrag till matleveranser sker idag ofta i gig-form och är ett sätt för företagare att vara flexibla samtidigt som det är lättare för arbetstagare att till stor del bestämma själv över sin tid och sina uppdrag.

Att sätta samman tillfälliga team på alla nivåer inom verksamheter kommer att bli allt vanligare, både med fast anställda och inhyrd kompetens. Att driva projekt med de personer som har de rätta kunskaperna och mjuka värden som krävs för en specifik uppgift, blir allt enklare, mer effektivt och mer lönsamt. I takt med digitaliseringen är det inga hinder längre att samla team placerade på olika geografiska platser.

Inom Interim Management, ”giggare för chefsroller”, har vi länge arbetat med att sätta samman team med rätt kompetens. Att ta kostnaden för en permanent anställning för att få tillgång till en specifik kompetens under en bestämd period är inte nödvändigt. Vi vet att tex. en interim CFO går in med erfarenhet och ett otroligt driv och löser problem, driver projekt eller styr upp verksamheten. Efter en överlämning som garanterar ett hållbart resultat, lämnar interimaren för att gå vidare till nästa uppdrag och en permanent, kanske mer junior, tar över en organisation som fungerar.