Helena Forsman, Nordic Interim, Stockholm
Helena Forsman, Nordic Interim, Stockholm

Vi är glada att få välkomna Helena Forsman som Senior Consultant på vårt kontor i Stockholm.

Helena har en lång bakgrund inom mediabranschen där hon arbetat med bl.a. inköp av program på Bonnier Broadcasting och Aftonbladet TV. Senast kommer hon från en roll som Research Executive hos Alumni Interim, med fokus på Interim Management.

Varför valde du att byta karriär från mediabranschen till Executive Search och Interim Management?

“Jag gjorde en karriärförändring för ca 4 år sedan och började arbeta som researcher. Det visade sig passar min nyfikna personlighet! Man får en unik inblick i samhället rent generellt, i olika bolag och branscher, och framför allt får man kontakt med otroligt kompetenta och intressanta människor. Att kunna koppla samman kundens behov med rätt kompetens är väldigt givande.”

Hur kommer det sig att du valde att börja på Nordic Interim?

“Nordic Interim har ett totalt fokus på Interim Management och har ett mycket fint varumärke. Jag tror verkligen på att interima lösningar är en stor möjlighet för framtiden, hur vi kommer att jobba framöver och hur man löser tidsbegränsade behov.”

Kuriosa:

Helena är författare till boken “Yoga för nybörjare och andra katastrofer” som kom ut 2018. Hon berättar att hon är kommunikatör i grunden och efter att ha arbetat med content i många år ville skapa eget innehåll som inte styrdes av stora produktionsbolag eller mediehus. Ett globalt förlag valde att ge ut boken hon skrivit på lunchraster och kvällar. “Jag valde att skriva en “romance”, det finns en uppsjö av deckare så jag ville skriva någonting annat. Vi behöver alla lite glädje och kärlek i världen på ett lättsamt och enkelt sätt.”