Cristina Petrescu, CEO Securitas
Cristina Petrescu, CEO Securitas

I vår intervju med Cristina Petrescu, VD för Securitas Sverige, får vi en inblick i Executive Interim Management ur en kunds perspektiv. Hon har en spännande bakgrund från bland annat Ericsson, Tieto Evry och Sodexo och delar här med sig av sina värdefulla perspektiv om fördelarna med Interim Management och dess roll i att möta kritiska behov hos företag.

Du har använt dig av Interim Management flera gånger, vad är fördelen med denna lösning på affärskritiska utmaningar?

”Redan under min tid på Tieto Evry kom jag i kontakt med Interim Management genom Björn Henriksson som jag träffat i olika sammanhang. Det är ett spännande upplägg där man operativt löser både företags och individers behov, matchar erfarenhet och kompetens med kundens utmaningar på ett snabbt och enkelt sätt. En rekryteringsprocess för en roll på en hög nivå tar lång tid och den tiden har man oftast inte samtidigt som man behöver en snabb, bra och trygg lösning. Man kanske behöver en storlek 38, men tar in en storlek 40 för att få in snabbhet, växla upp, kraft och framåtdriv – och inte minst ett gott och seniort ledarskap.”

Nordic Interim har hjälpt Sodexo att engagera två Interim Managers under din tid som CEO Healthcare & Education Nordics, hur fungerade samarbetet?

”Vi tog in en interim Head of Strategy & PMO och en interim Operations Director. Det fungerade utmärkt och jag var jättenöjd med både interimarna och samarbetet med Nordic Interim. Det var en snabb leverans av mycket kvalificerade kandidater och vi hade svårt att välja! För mig är det är viktigt med personkemin med de personer man anlitar, de måste fungera på alla nivåer i organisationen, med kunder och marknad.”

När ska ett företag engagera en Executive Interim Manager?

”Generellt: dels när det är kortare uppdrag eller projekt med tydliga ramar och behovet bara finns behov under en begränsad tid. Det är också en bra lösning när man har försökt hitta rätt person men processen tar tid och man vill inte förhasta sig eller göra en felrekrytering som blir väldigt dyr. Även när man behöver en person med en mycket specifik kompetens och med erfarenhet av att ha gjort samma sak framgångsrikt flera gånger. Man ska inte vänta för länge eftersom det då finns risk att saker försämras i verksamheten, att oro i organisationen uppstår vilket kan leda till att andra personer lämnar. En erfaren interim ledare ger trygghet, kan börja direkt och levererar redan från dag ett.”

Du har en spännande bakgrund, kan du berätta om dina tidigare erfarenheter?

”Jag är född i Rumänien och studerade kärnfysik och rymdteknik, jag har alltid haft ett intresse för matematik och fysik. Jag valde senare att vidareutbilda mig till dataingenjör och kom till Ericsson och sedan till Tieto Evry. Jag var 17 år på Tieto Evry och hade olika roller under åren. Min sista roll där var som EVP Head of Public Healthcare & Welfare med plats i koncernledningen där jag hade ansvar för att driva stora affärer inom både offentlig och privat sektor, digital transformation, produktutveckling och systemintegration för kunder i olika branscher. Efter en kort tid som Senior Advisor gick jag år 2020 till Sodexo, det var jätteroligt att gå från IT/Telecom till servicebranschen och testa något nytt. Nu börjar ett nytt äventyr på Securitas som VD för Sverige! Jag är mycket glad över att Angelica Jarl har tagit över min roll på Sodexo och fortsätter utveckla verksamheten.”