Gruppbild på medarbetarna
Gruppbild på medarbetarna

Sedan verksamhetens start 2004, har Nordic Interim Executive Solutions utvecklats till det ledande företaget i Norden inom Interim Executive Solutions. Företaget grundades av Janeric Peterson, Novare Human Capital och Odgers Berndtson. 2013 grundades Nordic Interim Finland.

Den 4:e december förvärvade franskbaserade Valtus Group, ledande i Europa inom Interim Executive Management, aktiemajoriteten i Nordic Interim. Tillsammans ska bolagen ta ledningen i att utveckla de bästa lösningarna för sina kunder och de mest intressanta och utmanande uppdragen för sina Interim Executive Managers. Planen är att etablera sig som en internationell ledare inom Interim Executive Management. Vid uppstarten kommer den nya organisationen att uppgå till 700 MSEK. Nordic Interims Partners kommer att vara del av ledningen av den internationella verksamheten.

–  Allt fler företag ser värdet av att engagera erfarna interimledare för projekt för att påskynda och stärka implementationen av förändringsprojekt. Vi är involverade i turnarounds, rekonstruktioner, transformationer och andra komplexa förändringsinitiativ för tillväxt och kostnadsreduktionsprogram. Med nya internationella ägare kan vi göra allt detta på en helt annan skala, säger Björn Henriksson, VD Nordic Interim.

– Nordic Interim kombinerar marknadsledande kvalitet med tillväxt och innovation, säger Philippe Soullier, VD och grundare av Valtus Group. Vi har länge samarbetat med Nordic Interim och är djupt imponerade av företagets anställda och deras arbete. Det här är en viktig del av vår resa mot att bli en internationell ledare inom Executive Interim Management med en marknadsledande position i den nordiska regionen, och vi tar nu ett viktigt steg mot vårt mål.

Valtus Group grundades 2001 och är Europas ledande företag inom Executive Interim Management. Sedan februari 2020, har verksamheten fått finansiering av sina ägare GENEO Capital Entrepreneur och Société Générale Capital Partenaires för sin internationella tillväxtresa.