Fredrik Hultner
Fredrik Hultner

Fredrik Hultner började sin karriär som mjukvaruutvecklare men övergick snart till att arbeta inom försäljning av mjukvara. Sedan 90-talet har han rest världen runt för att bygga upp sälj- och marknadsorganisationer, och var länge verksam inom Kinneviksfären. Under sin tid hos ElisaPolystar startade han upp ett regionalt kontor i Dubai där han bodde i 4 år och därefter arbetade han som Key Account Manager på Comptel i Sverige. Sin karriär som Executive Interim Manager började han för 8 år sedan hos bland annat SaaS-bolaget Eyeonid Group inom cybersäkerhet, interim Head of Sales på Saas-bolaget &Frankly, CRO på SaaS-bolaget Spintr och flera andra interimsuppdrag parallellt med andra start-up-, scale-upuppdrag och styrelsearbete.

Kan du berätta om ett av dina senaste interimsuppdrag?

”Det var ett svenskt mjukvaruföretag där mitt uppdrag var att driva det dagliga arbetet för teamet inom försäljning och marknadsföring samt agera VD-stöd. Jag skulle bland annat etablera en säljmetodik, utveckla ny positionering, nya prismodeller och nytt kunderbjudandet tillsammans med VD och ägare, samt förhandla nya avtal med nuvarande kunder och bearbeta definierade kunder för nyförsäljning, Jag rapporterade direkt till VD och ägare.”

Vilka var de största utmaningarna i uppdraget?

”Företaget behövde snabbt få kontroll på situationen och identifiera möjligheter eftersom företaget hade vissa utmaningar när jag anslöt. Det handlade mycket om att analysera potentialen hos kunderna, erbjudandet, prisstrategier, marknaden och organisationen. Vi behövde effektivisera organisationen, införa nya prismodeller med nytt värdeerbjudande och omförhandla kontrakt för att bli mer säljinriktade. Målet var att snabbt hitta tillväxt igen och vi lyckades justera affärsmodellen samt priser och behålla nöjda kunder, vilket visar att det fanns en lönsamhet där företaget både kunde skapa mer värde för sina kunder och samtidigt få tillräckligt betalt för att långsiktigt utvecklas med sina kunder.”

Hur arbetar du med att leda i förändring?

”Förändringsledning handlar mycket om att skapa en ny målbild och ett tydligt nuläge samt få med alla på resan, klassiskt ADKAR. Det är viktigt att tydliggöra det för alla och få dem att engagera sig i resan framåt. Öppen kommunikation är avgörande – man måste förklara varför förändringarna görs och vad som krävs för att nå målen. Eftersom företaget inte har något fysiskt kontor hade vi regelbundna morgonmöten och strategimöten för att visa alla steg vi tog framåt, vilket krävde tydlighet då allt skedde digitalt. Vi satte även av strategidagar med hela organisationen en gång per kvartal för att säkerställa att vi jobbade rätt som organisation med mycket kundfokus”

Varför valde företaget att ta in en Executive Interim Manager för att lösa sina utmaningar?

”De behövde agera snabbt och hade inte rätt kompetens och resurser internt. Genom att ta in en Interim Manager fick de in en erfaren och extra resurs som kunde ge en objektiv bild av situationen utan att behöva ta hänsyn till internpolitik och som snabbt kunde komma upp på banan utan att ta för mycket kraft av resten av organisationen. Det gjorde att jag kunde ifrågasätta saker på ett annat sätt än om jag vore permanent anställd och fick därmed snabbt en bra bild av hur nuläget såg ut samt vilka stenar som kanske behövdes lyftas på. Det är dessutom väldigt dyrt att hitta någon med lång erfarenhet inom SaaS och Sales Management samt att det blir stora konsekvenser om man gör en felrekrytering när man stressar fram en rekrytering. ”

Vad tycker du är det bästa med att arbeta med interima uppdrag?

”Att se människor växa när bitarna faller på plats och förändringarna börjar ge effekt är det bästa. Att komma in i en kaotisk situation och reda upp det är väldigt givande. Att kunna dela med mig av mina erfarenheter och verkligen förbättra och effektivisera är något som jag brinner för. Jag fokuserar inte på att förvalta, istället handlar det om analys, hitta lösningar, bygga team, ledarskap och skapa rätt erbjudanden och förutsättningar för teamen. När allt är på plats behövs oftast en annan typ av ledare för att förvalta samt förädla. Min roll blir ofta att agera ett brett stöd till befintlig Vd”

Hur gör du för att hålla en bra balans mellan arbete och fritid?

”Jag spelar en del golf på helger under sommaren med familj och vänner samt tränar i veckorna för att hålla både knopp och kropp i bra balans. Sedan älskar jag och min familj att resa så det försöker vi göra när tillfälle ges och gärna till olika ställen. I våras var vi i alperna, jag älskar skidåkning och har en bakgrund inom tävlingsskidåkning. Jag kan tipsa om att besöka Chamonix, det är en fantastisk plats, en charmig stad med magnifika berg, särskilt Mont Blanc! Jag gillar verkligen de franska alperna.”