Map of the United Kingdom
Map of the United Kingdom

Vi har talat med Steve Rutherford, Partner på Valtus UK, för att få insikter om interimsmarknaden i Storbritannien. Med över 30 års erfarenhet inom rekryteringsbranschen, varav de senaste 6 åren specialiserade på Interim Management, har Steve en djup förståelse för marknadens utveckling.

Interimsmarknaden i Storbritannien är fortfarande präglad av fragmentering och intensiv konkurrens. Över hälften av uppdragen genomförs direkt utan mellanhänder, vilket betyder att företagen och organisationerna anlitar interimschefer utan att gå genom traditionella rekryteringsföretag. Det finns också ett överflöd av rekryteringsföretag aktiva inom Interim Management, vilket ytterligare ökar konkurrensen.

Brexit har skapat möjligheter på grund av det flöde som det har skapat inom ekonomin och det faktum att internationella företag nu har svårt att skicka anställda till Storbritannien för att lösa kortsiktiga problem.

Vilka roller är mest efterfrågade?

”Vi har många förfrågningar för VD:ar, CFO:er och Chief Transformation Officers, och vi ser en stor ökning inom försäljning och supply chain.”

Vad är ditt råd för att bli framgångsrik som Interim Manager?

”Man behöver ha rätt kompetens för rollen och vara en erfaren förändringsledare. Du måste också vara beredd att arbeta långa timmar och leverera resultat snabbt. En viktig del är att kunna sälja in sig själv till kunder.”

Steve Rutherford, Partner Valtus UK

Interim Management är lösningen när ett företag behöver nya idéer, drivkraften att genomföra dem och en ledare som får teamet med sig.

Steve Rutherford
Partner, Valtus UK

När är Interim Management en bra lösning?

”Interim Management är lösningen när ett företag behöver nya idéer, drivkraften att genomföra dem och en ledare som får teamet med sig.”


Read more about Valtus here

Valtus UK is part of Valtus AllianceTM, a network of Executive Interim Managers worldwide.