STM Italien
STM Italien

Vi är glada att STM (Studio Temporary Manager), en ledande aktör inom Executive Interim Management i Italien, nu är en del av Valtus Group! Vårt åttonde land förstärker vår närvaro i Europa betydligt.

Med verksamhet i Frankrike, Danmark, Finland, Storbritannien, Österrike och Sverige öppnade Valtus tidigare i år upp sin verksamhet i Tyskland, samtidigt som det globala nätverket Valtus Alliance fortsätter att utvecklas och växa. Förvärvet av STM markerar våra ambitioner att expandera internationellt och säkerställa vår ledande position på marknaden.

Utveckling av Executive Interim Managementmarknaden i Italien

Valtus och STM har en stark meritlista av att hjälpa företag genom affärskritiska utmaningar med högkvalitativa operativa ledarskapslösningar. Genom att expandera i Sydeuropa vill vi göra ett betydande bidrag till de snabbväxande marknaderna.

STM, med huvudkontor i Verona och kontor i Milano, Turin, Rom, Bologna och Pesaro, har tillhandahållit Executive Interim Management i mer än 12 år och har en stark tillväxt. Med ett team av mer än 30 delägare och affärspartners över hela Italien hjälper STM företag genom olika utmanande situationer, såsom omstrukturering, verksamhetsoptimering eller utvecklingsprojekt.

“Jag är glad över att utöka vår närvaro i Sydeuropa genom att välkomna STM till Valtus Group. För att ytterligare öka kunskapen om Executive Interim Managementlösningar strävar vi efter att etablera en stark närvaro på både mogna och snabbt växande marknader.”
Björn Henriksson, Group CEO Valtus

“Att bli en del av Valtus markerar en viktig milstolpe för STM! Vi ser fram emot att bidra till den globala tillväxtresan, visa värdet av våra operativa ledarskapslösningar världen över och dra nytta av våra specifika expertområden till ömsesidig nytta.”
Federico Ferrarini, President STM

“Detta förvärv representerar ett stort steg mot att etablera oss som den ledande globala aktören inom Executive Interim Management! Liksom Valtus, är STM certifierade av Bureau Veritas och följer rigorösa kvalitetsstandarder. Genom STM stärker vi vår expertis och vår förmåga att gå in på nya marknader.”
Aymeric Bas, Managing Partner International & Chief Revenue Officer Valtus

Den italienska Executive Interim Managementmarknaden

  • I Italien är fordonssektorn den mest representerade inom Executive Interim Management.
  • Med en genomsnittlig varaktighet på nästan 15 månader är uppdragen i Italien de längsta i Europa efter Schweiz. Följaktligen har italienska interimschefer den högsta beläggningsgraden i Europa, med 85% på uppdrag, från och med januari 2024.
  • I genomsnitt är italienska interimschefer 58 år gamla och har mer än 7 års erfarenhet av Interim Management.