Søren Eriksen, Managing Director, Remondis A/S, Denmark
Søren Eriksen, Managing Director, Remondis A/S, Denmark

Søren Eriksen, VD för Remondis A/S i Danmark, har anlitat flera Interim Managers under sin karriär. Vi har pratat med honom och Astrid Friis-Hasché, interim M&A-Expert, som nyligen var engagerad för att utvärdera potentiella förvärv. 

Remondis är en global ledare inom återvinning och finns på fyra kontinenter med över 37.000 anställda. I Danmark specialiserar sig företaget på insamling av avfall och återvinning och har flera olika typer av kunder, från privata företag till kommuner och statlig verksamhet. 

Søren, du har en imponerande karriär inom avfallshantering. Kan du dela med dig av dina insikter?  

“Jag har varit inom avfallshantering i över 25 år. Min karriär har varit mycket operationell eftersom jag har arbetat på varje nivå inom verksamheten, från grunden och uppåt. Det har gett mig en mycket god förståelse för verksamheten, ledarskap och våra kunders behov.” 

Vad motiverade dig att arbeta inom denna industri?  

“Min karriär inom avfallshantering har drivits av ett genuint intresse för att göra en positiv insats för miljön och samhället. Under mina år inom branschen har det hänt mycket inom området. Utvecklingen är spännande, och det är givande att vara en del av något som betyder något.” 

Astrid, din roll inom M&A på Remondis var mycket viktigt för företaget. Kan du berätta om ditt uppdrag?  

“Det var en fantastisk upplevelse att arbeta med Remondis. Jag har över 20 års erfarenhet inom corporate finance och M&A, vilket var värdefullt i den här rollen. Det som lockade mig mest med att ta det här uppdraget var möjligheten att arbeta internt, nära intressenterna i Tyskland och dela med mig av mina kunskaper till teamen. Due diligence är en avgörande fas inom M&A som omfattar noggrann analys, finansiell analys, riskbedömning och verifiering av data. Det säkerställer att potentiella investeringar är finansiellt, juridiskt och operationellt hållbara. I vårt fall var det avgörande att ha en stark lokal kunskap om den danska marknaden för att navigera genom specifika lagar och regler.” 

Samarbetet mellan er två har varit mycket positivt. Søren, vad var det som gjorde att ni valde att engagera Astrid?  

“Astrid har en stor erfarenhet inom corporate finande och M&A och var därför perfekt för våra projekt. Hennes förmåga att hantera komplexa situationer och effektivt kommunicera med våra tyska kollegor var ovärderlig. Att ha en expert som henne ombord var avgörande för att framgångsrikt genomförande våra M&A-aktiviteter.”